Etiopia

Djimma, Kedmesa

Cena: 54 zł / 250g

 

Ziarno.

 

Etiopia pochodząca z Kedmesy w regionie Djimma, z plantacji prowadzonej przez Mohhamed'a Hai Aba Simme'a, który dąży do nieustannej poprawy jakości swojej kawy . Odczucie "naturala" jest bardziej subtelne niż zazwyczaj spodziewamy się w tego typu obróbce. Kawa jest zadziwiająco czysta w porównaniu do innych naturali, ma też delikatnie wyższą kwasowość, dzięki czemu odbiór aromatu zmierza bardziej w stronę owoców niż śmietanki tak jak to miało miejsce w naszej poprzedniej Etiopii, Guji Hambella'i. Wciąż mamy do czynienia z wyraźną słodyczą podobną do tej spotykanej w owocach jagodowych. 

 

Nasz pomysł.

 

Decydując się na wybór tego opakowania zawsze spodziewaj się obróbki naturalnej, czy będzie to Etiopia, Panama czy też ziarna innego pochodzenia zawsze będziemy starać się podkreślić niecodzienny charakter obróbki naturalnej. Mamy nadzieje, że zawsze uda nam się odnaleźć kawę dobrze odzwierciedlającą charakterystykę tej obróbki. Będziemy szukać, truskawek, jagód, owoców tropikalnych oraz nut pochodzących z produktów mlecznych. Opakowanie zaprojektowała nasza koleżanka Natalia, gdy je pierwszy raz zobaczyliśmy od razu wiedzieliśmy, że właśnie w nim będziemy oferować "natura

Odmiana:
JARC + odmiany lokalne
Wysokość uprawy:
1900-2000 m.n.p.m.
Obróbka:
Natural
Wyczuwalne:
Truskawka, jagody, śmietanka