Indonezja

Sumatra, Gunung Tujuh

 

Cena: 57 zł / 250g

Ziarno.

 

Ziarna pochodzą z kooperatywy Koerintji Barokah Bersama w Gunung Tujuh, w regionie Kerinci na Sumatrze. Nie często jest nam dane próbować kaw z Sumatry, tym bardziej ciekawi byliśmy tego ziarna. Tak naprawdę nie da się go zaszufladkować w jakikolwiek znany nam profil sensoryczny. W smaku dominują zielone owoce takie jak jabłka czy winogrona. Jest on bardzo zbalansowany, słodycz suszonego jabłka doskonale uzupełnia winna kwasowość. 

Nasz pomysł.

 

Jest to jedyne opakowanie, w którym kawy będą się bardzo zmieniać i w żaden sposób nie będą ze sobą powiązane sensorycznie. W tym kartoniku możesz się zawsze spodziewać mało popularnych originów oraz mało znanych metod obróbki. Gdybyśmy mieli opisać zawartość tego opakowania jednym słowem było by to: ciekawostka. 

Odmiana:
Andung sari, Sigarar Utang
Wysokość uprawy:
1400-1700 m.n.p.m.
Obróbka:
Washed
Wyczuwalne:
Suszone jabłka, Winogrono
.