30 sekund blasku.
Strasznie długo mi to zajęło. Zorientowanie się dlaczego tak bardzo lubię cappuccino. I nie dlatego, że capu może spokojnie zastąpić śniadanie. To jest akurat na drugim miejscu. Zorientowałem się podczas szkoleń w naszej…
Strasznie długo mi to zajęło. Zorientowanie się dlaczego tak bardzo lubię cappuccino. I nie dlatego, że capu może spokojnie zastąpić śniadanie. To jest akurat na drugim miejscu. Zorientowałem się podczas szkoleń w naszej…
Przed momentem skończył się finał. W sumie był już tylko formalnością ponieważ już po półfinałach było wiadomo, że całość wygrał @Volkovickyi! Wygrał pierwszą rundę a w kolejnych uczestniczył przynajmniej…
O tak, królowa Latte artów. Zmora jednocześnie. Rozeta to jest symbol tej sztuki. Rozeta to wizytówka baristy. Każdy ma swój styl w jakim ją rysuję. To troszkę taki podpis baristy….
Nie wiem od czego zacząć. Czy od wzoru na drugą rundę czy od podsumowania pierwszej. Zrobimy tak: Pierwszą rundę wygrał @volkovickiy a wzór na drugą to: Tulipan z 3 serc! A teraz rozwinięcia obu…
Woop Woop! Ruszamy. Mam nadzieję, że dzbanki i filiżanki wybrane, wzory przećwiczone i jesteście gotowi! Wzorem pierwszej rundy Milky King’a jest…. SERCE Aby wziąć udział…
Spokojnie. Za tydzień. Równo za 7 dni, w czwartek dwunastego listopada o godzinie 20:00 ogłosimy wzór pierwszej rundy! Od wyżej wymienionego momentu Wy, zawodnicy będziecie mieli prawie 4…
2011. Rok w którym otworzyliśmy pierwszą kawiarnię. Miała 12m2 i stała na środku korytarza w centrum handlowym. Już wtedy interesowaliśmy się kawą specialty, którą staraliśmy się tam…
To było jakieś 3 lata temu, jedna z naszych Straganowych Baristek zaaferowana odbywającymi się wtedy World Brewers Cup podsunęła mi „recepturę mistrza świata”. „Musimy koniecznie spróbować…
Bawi mnie to. Bawi mnie, że ja wieloletni, zagorzały przeciwnik americano zacząłem swoja karierę w kawie specialty dlatego, że bardzo lubiłem pić właśnie ten napój. Kochałem…
Scott Rao w swojej książce o tytule “The coffee roasting companion” wspomina jak ciężko jest sterować wypałem po cracku. Właśnie wtedy gdy reakcje egzotermiczne zaczynają mieć…