Przejdź do treści
Craft Coffee
  • Strag. Na wyjeździe
  • Strag.
  • Stragan
  • Blog
  • Współpraca
Craft Coffee

Blog

MilkyKing

Milky King – czyli polskie zawody latte art.

29 października, 202029 września, 2025

 2011. Rok w którym otworzyliśmy pierwszą kawiarnię. Miała 12m2 i stała na środku korytarza w centrum handlowym. Już wtedy interesowaliśmy się kawą specialty, którą staraliśmy się tam…

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Milky King – czyli polskie zawody latte art.Kontynuuj

dlabaristow

10 powodów dla których receptura mistrz świata nie zadziała w Twoim domu

22 października, 202029 września, 2025

  To było jakieś 3 lata temu, jedna z naszych Straganowych Baristek zaaferowana odbywającymi się wtedy World Brewers Cup podsunęła mi „recepturę mistrza świata”. „Musimy koniecznie spróbować…

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ 10 powodów dla których receptura mistrz świata nie zadziała w Twoim domuKontynuuj

kawoweprzemyslenia

Americano

15 października, 20205 marca, 2025

 Bawi mnie to. Bawi mnie, że ja wieloletni, zagorzały przeciwnik americano zacząłem swoja karierę w kawie specialty dlatego, że bardzo lubiłem pić właśnie ten napój. Kochałem…

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ AmericanoKontynuuj

roasting

Kijem rzeki nie zawrócisz

30 sierpnia, 20205 marca, 2025

Scott Rao w swojej książce o tytule “The coffee roasting companion” wspomina jak ciężko jest sterować wypałem po cracku. Właśnie wtedy gdy reakcje egzotermiczne zaczynają mieć…

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Kijem rzeki nie zawróciszKontynuuj

porady

5 sposobów na podcięcie kosztów w kawiarni.

21 sierpnia, 20205 marca, 2025

Muszę zacząć od tego, że jeśli chodzi o poprawę rentowności kawiarni to obcinanie kosztów jest do tego najgorszą możliwą drogą. Zawsze polecam skupić się raczej na zwiększeniu przychodu…

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ 5 sposobów na podcięcie kosztów w kawiarni.Kontynuuj

porady

Jaki ekspres do kawiarni?

21 sierpnia, 20205 marca, 2025

Otwierasz kawiarnię ale nie masz pojęcia jak się zabrać do kupna ekspresu? Chcesz wiedzieć skąd biorą się różnice w cenie? Nie możesz się przebić przez gąszcz parametrów, których nie rozumiesz? Przygotowałem…

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Jaki ekspres do kawiarni?Kontynuuj

kawoweprzemyslenia

SCA is the limit?

21 sierpnia, 20205 marca, 2025

Każdy z nas ma własną metodę na kreowanie receptur, na ocenę kawy specialty. Każdego z nas coś innego w niej interesuje. Dla mnie na przykład ważniejszą rzeczą od tego, jak…

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ SCA is the limit?Kontynuuj

dlabaristow

Jak okiełznać v60

21 sierpnia, 20205 marca, 2025

Coraz częściej zdarza mi się szkolić kogoś z metod alternatywnych, często szybko muszę przekazać komuś w krótkim czasie recepturę dla V60, Chemexa itp. Aby było…

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Jak okiełznać v60Kontynuuj

dlabaristow

Nie zepsułeś tego aż tak

21 sierpnia, 20205 marca, 2025

Taki komunikat powinien się pojawiać gdy używasz refraktometru i osiągasz na filtrach wynik między 1,15% a 1,45%. Do tego powinno tryskać confetti a refraktometr powinien owijać Cię serpentynami…

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Nie zepsułeś tego aż takKontynuuj

Nawigacja strony

Poprzednia stronaPoprzedni 1 2 3

Nasza oferta

  • Barista na eventy firmowe
  • Barista na imprezy plenerowe
  • Barista na targi
  • Barista na Wesele
  • STRAGAN
  • STRAG.

Czego szukasz?

  • Kontakt
  • Polityka prywatności

Kontakt

event@craftcoffee.pl

dofinansowanie z Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności

Więcej o dofinansowaniu

Realizacja: Verseo.pl

Instagram Instagram

© 2025 Craft Coffee

  • Strag. Na wyjeździe
  • Strag.
  • Stragan
  • Blog
  • Współpraca